Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Κοινωνική πινακοθήκη: Ο κλαρινογαμπρός

Γεγονός είναι ότι ζούμε στον 21o αι. και οτιδήποτε μοντέρνο γίνεται αποδεκτό από την κοινωνία . Έτσι, όπως κάθε άλλο , έχει διαδοθεί το ντύσιμο του γνωστού σε όλους μας <<κλαρινογαμπρού>> . Αυτό βέβαια προϋποθέτει και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα εκτός από το ντύσιμο.

Για αρχή, είναι κοινά παραδεκτό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό ενός "κλάριν" είναι η εφαρμοστή στο σώμα του μπλούζα που σχηματίζει και ένα μεγάλο V στον θώρακα . Έτσι μπορούν να δείξουν στην κοινωνία και συγκεκριμένα στις κοπέλες το σώμα τους . Αναλυτικότερα, βασικό τους όπλο είναι οι κοιλιακοί τους, τους οποίους χρόνια φτιάχνουν στο γυμναστήριο.

Επιπλέον , συνήθως κυκλοφορούν με τζιν εφαρμοστά στα πόδια τους . Αυτό το κάνουν για να δείξουν τα γυμνασμένα τους πόδια και τα λεφτά τους, καθώς κυκλοφορούν μόνο με μάρκες πολύ ακριβές . Ειδικότερα, αν το βράδυ βάλουν πουκάμισο, το σημείο που έχει τη μάρκα δεν πρέπει να σκεπάζεται απ’ αυτό.

Τέλος όσον αφορά τον εσωτερικό τους κόσμο, οι περισσότεροι είναι καλλιεργημένοι άνθρωποι . Για παράδειγμα τα δύο βασικότερα θέματα που συζητάνε είναι ο στρατός και τα κορίτσια . Δεν έχουν άποψη για τίποτα άλλο, καθώς αν μιλήσουν για πολιτική, ο λόγος τους είναι πολύ επιφανειακός και δεν τον πιστεύουν οι ίδιοι, απλώς συμφωνούν με πολλούς άλλους.


Αυτός είναι ο γνωστός σε όλους μας <<κλαρινογαμπρός >> . Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνουμε αλλά είναι από μόνοι τους πολύ προκλητικοί. Πιστεύω πως είναι το άτομο που συναντάμε πιο συχνά και πως αν είσαι κορίτσι <<την έβαψες >> καθώς θα σου λέει μόνο για το γυμναστήριο.

Γιάννης Φραγκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου