Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Προετοιμάζοντας τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης μας


Επειδή βρισκόμαστε πιο πολλές ώρες στο χώρο της βιβλιοθήκης,αποφασίσαμε να γίνουμε οι μασκότ της. Μας το είπε η κυρία Σκόρδου, όταν πρωτοφτιάξαμε τη λέσχη ανάγνωσης και εμείς το κοροϊδεύαμε, λέγοντας πως τι, θα ντυθούμε αρκουδάκια, για να είμαστε μασκότ; Εμείς νομίζαμε πως θα είναι απλά ένας τίτλος, αλλά μετά καταλάβαμε πως θα είναι πολύ περισσότερα.
Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι μασκότ είναι εγκαίνια (πώς κάνουν οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων τελετή έναρξης; Κάτι τέτοιο.)
Αυγουστίνα Μάστορη



Τα εγκαίνια της καινούριας μας βιβλιοθήκης θα γίνουν στις 10 Μαρτίου στις 9.45 πμ. Αυτό τον καιρό όλα τα παιδιά της τάξης προετοιμάζουμε αυτά τα εγκαίνια χωρισμένοι σε ομάδες. Εγώ ανέλαβα το καλωσόρισμα με τη συμμαθήτριά μου την Αυγουστίνα.
Άρμπρι Τζαφάι

Εδώ κι ένα μήνα προετοιμάζουμε τα εγκαίνια της Νέας Σχολικής Βιβλιοθήκης, με τον κύριο Μπαλιώτη και την κυρία Σκόρδου. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να μάθουμε λίγα πράγματα που θα πει ο καθένας, ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι εκείνη την ημέρα.
Εγώ και ο Γιώργος θα παρουσιάσουμε δυο αξιόλογα βιβλία, εγώ το Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Δέλτα και ο Γιώργος τον "Όλιβερ Τουίστ" του Κάρολου Ντίκενς."
Ιωάννα Θυμιούδη




"Εγώ, όταν έρθουνε οι άνθρωποι θα πω να περάσουν μέσα στη βιβλιοθήκη να δουν τα βιβλία και να τα διαβάσουνε. Μου αρέσει που συμμετέχω σε αυτή την ομάδα. Αυτή τη μέρα θα περάσουμε πολύ καλά.
Κλέιβι Ντούσκου

"...Στο επόμενο μάθημα η κ. Σκόρδου μας χώρισε σε ομάδες και μας μοίρασε τις δουλειές. Μετά έστειλε την πρώτη ομάδα (την ομάδα μου) στη βιβλιοθήκη, εκεί βρήκαμε τον κύριο Μπαλιώτη, τον υπεύθυνο της Νέας μας Βιβλιοθήκης και μας είπε μερικά πράγματα. Η Αυγουστίνα κρατούσε σημειώσεις, που της πήραν 3 σελίδες!... Μετά μαζευτήκαμε στο σπίτι του Αντώνη και γράψαμε την παρουσίαση. Αυτήν θα την παρουσιάσουν η Φωτεινή κι ο Αντώνης, εγώ θα παρουσιάσω το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, όπως και στη λέσχη ανάγνωσης...Επίσης φτιάξαμε τα καρτελάκια που θα φοράμε και τις προσκλήσεις. Τελοσπάντων, περιμένω ανυπόμονα να έρθουν τα εγκαίνια, που θα είναι τη μέρα των βαθμών. Οπότε μετά τη γλύκα,θα έρθει η πίκρα."
Γεωργία Ρήγα




"Εγώ θα μιλήσω για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω σ' αυτό το πρόγραμμα, γιατί πραγματικά μια βιβλιοθήκη είναι πάρα πολύ σημαντική για τον τόπο μας. Ελπίζω να πάνε όλα καλά στα εγκαίνια, γιατί αυτό για μας είναι κάτι που δεν το έχουμε ξανασυναντήσει."
Φραντζέσκα Μανέτα




"Τα εγκαίνια της Νέας μας Βιβλιοθήκης είναι μια υποχρέωση μας, επειδή πρέπει να διαβάσουμε βιβλία και να αυξηθεί ο λόγος μας. Τώρα, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, η βιβλιοθήκη και τα εγκαίνιά της είναι τρεχάματα, αλλά και ταυτόχρονα χαρά, λόγω του ότι χάνουμε μάθημα, αλλά μην το πείτε στην κ. Σκόρδου και στους άλλους καθηγητές, είναι μυστικό."
Κωνσταντίνα Γιγίνη.




"Ο κ.Μπαλιώτης, υπεύθυνος της Νέας μας Βιβλιοθήκης, μας κάνει πρόβες με τα κείμενα που θα πούμε και είμαστε χωρισμένοι σε 2 ομάδες από 7 παιδιά η κάθε ομάδα. Έχουμε φτιάξει και προσκλήσεις, που εγώ θα τη δώσω στο Δήμαρχο, η Αυγουστίνα στη Διευθύντρια του Δημοτικού και η Κωνσταντίνα στη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου. Ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή της παρουσίασης, αλλά όχι η ώρα που θα πάρουμε τους βαθμούς."
Φωτεινή Γουλιερμή



"Χθες κάναμε πρώτη φορά πρόβα. Τα λέγαμε λίγο...περίεργα να το πω, αλλά στο τέλος, κάπως τα ψιλοκαταφέραμε, αν και ο κ.Μπαλιώτης πρέπει να βγήκε με πονοκέφαλο από την αίθουσα."
Αυγουστίνα Μάστορη



"Εντάξει, θα έχουμε και λίγο άγχος, αλλά δεν πειράζει. Θα γίνει χαμός, θα είναι ο Δήμαρχος και άλλοι. Πιστεύω να μην έχω άγχος, γιατί ούτως ή άλλως παίρνω και βαθμούς."
Αντώνης Γιαμπάνης

"...Έτσι από κείνη τη μέρα η βιβλιοθήκη θα είναι και επίσημα πλέον ανοικτή για το κοινό. Χιλιάδες βιβλία περιμένουν να ταξιδέψουν, να διαβαστούν, να αγαπηθούν, ίσως και να λατρευτούν. Καθώς τα διαβάζεις σου αρέσει να συνθέτεις τη σκηνή που ο συγγραφέας γράφει. Προσπαθείς να γίνεις ένα με το βιβλίο, να ενωθείς μ' αυτό, ακόμα και να γίνεις ο πρωταγωνιστής. Όλα αυτά είναι μονάχα μερικά λόγια, όμως το αληθινό είναι να έρθετε και να περιεργαστείτε το χώρο και τα βιβλία και να μαγευτείτε."
Γιώργος Ντούρας




"Ελπίζω να πετύχουν τα εγκαίνια και να ακούσουμε τον ήχο των χειροκροτημάτων αντί τον ήχo των αυγών και των ντοματών που θα πέφτουν πάνω μας!"
Αυγουστίνα Μάστορη

7 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας παιδιά. Πάντα τέτοια. Και να εύχεστε να υπηρετούν στο σχολείο σας ,καθηγητές με μεράκι και όρεξη για δουλειά. Χαίρομαι για τη δουλειά σας, που αφορά αυτό το blog. Σας παρακολούθώ και εύχομαι να πάτε και καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να υπήρχε από πιο παλιά...4-5 χρονάκια πριν...που δεν ξέραμε πού να τη βγάλουμε μέχρι την ώρα της ενισχυτικής διδασκαλίας...Και έκανε και ένα κρύο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ιδέα: Να προσκαλέσετε στα εγκαίνια τους υπεύθυνους καθηγητές της βιβλιοθήκης του 2002 και 2003, Ανέστη Κυριακίδη και Βασίλη Μπουργάνη, αντίστοιχα, οι οποίοι βρήκαν τρόπο και προμήθευσαν με ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων την συγκεκριμένη βιβλιοθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάλλιο αργά , παρά αργότερα...
    Καλή επιτυχία πιτσιρίκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη επιτυχία παιδιά στα εγκαίνια. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε περίφημα, όλοι! Περιμένω με ανυπομονησία και τις φωτογραφίες απο την εκδήλωση, σε επόμενη ανάρτηση.

    Καλή επιτυχία και στην βαθμολογία. Αν και είμαι σίγουρη πως θα τα πάτε πολύ καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι μόνο, παιδιά, που τα γράφετε ωραία. Είναι που με τους καθηγητές που έχετε εκεί, κάνετε το χωριό σας όαση πολιτισμού. Ό,τι πιο αισιόδοξο για όλους. Δίνετε δύναμη σ' αυτούς που σας παρακολουθούν, παραδείγματα στον εκπαιδευτικό χώρο για να σας...αντιγράφει.

    Συνάδελφε Μπαλιώτη, Αναστασία, υπόκλιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή