Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αγαπημένο μου ημερολόγιο



Αγαπημένο μου ημερολόγιο,
Ξέρω πως ό,τι κι αν σου πω δεν θα το πεις σε κανέναν. Σήμερα το πρωί άργησα να ξυπνήσω και η μαμά φώναζε,όμως εμένα δε με νοιάζει, γιατί, όταν νυστάζω, δεν ακούω κανέναν!Νευρίασα γιατί δεν καταλάβαιναν πως νύσταζα!
Αφού πήγα σχολείο η πρώτη ώρα κύλησε ήρεμα,αλλά στο διάλειμμα,που ήμουν επιμελήτρια, η Γεωργία με νευρίασε γιατί δεν έβγαινε από την τάξη. Εγώ είχα που είχα νεύρα από το πρωί, με νευρίασε κι εκείνη και ξέσπασα πάνω της. Την έπιασα με την Φραντζέσκα από τη μπλούζα και τη βγάλαμε έξω. Ευτυχώς,όλη η υπόλοιπη μέρα δεν είχε πολλές εντάσεις.
Και τώρα κυρίες και κύριοι (δηλαδή αγαπημένο μου ημερολόγιο) ώρα για διάβασμα. Αύριο πρώτη ώρα Γεωγραφία. Α,ζώνες. Εύκολα είναι μωρέ. Μια ανάγνωση και τα'χεις μάθει. Δεύτερη ώρα Μαθηματικά. Δύο ασκήσεις στη Γεωμετρία. Γωνίες και τέτοια. Αυτά εγώ τα παίζω στα δάκτυλα. Τρίτη ώρα Βιολογία. Το κύτταρο. Πέντε μαθήματα μόνο για το κύτταρο μιλάμε. Δηλαδή και το θρανίο να ρωτήσεις θα σου πει τι είναι κύτταρο. Μετά Αρχαία. Οι τόνοι της Αρχαίας Ελληνικής. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι Αρχαίοι είχαν τόσους πολλούς τόνους. Ένας δεν τους έφτανε;Από δω ...αχ,να δεις πώς τη λένε αυτή τη γραμμούλα...α,ναι θυμήθηκα. Από δω περισπωμένη,από δω οξεία. Και δεν ξέρω αν το ξέρεις, οι Αρχαίοι είχαν και κάτι πνεύματα-φαντάσματα που πήγαιναν και κολλούσαν πάνω σε κάθε λέξη που ξεκινούσε με φωνήεν. Αχ, τι έχουμε μετά;Κάτσε να δω στο πρόγραμμα, γιατί δεν έχω μνήμη ελέφαντα να τα θυμάμαι όλα. Μετά έχουμε Γλώσσα. Μια ομιλία λέει προς όλους τους μαθητές του σχολείου για το blog μας.Μμμ...λες και δεν είχαν άλλη δουλειά οι μεγάλοι να διαβάζουν κείμενα από τα πρωτάκια.Αυτοί κάνουν γρήγορα γρήγορα τις ασκήσεις, για να πάνε βόλτα ή να ακούσουν κανένα τραγούδι. Τέλος πάντων,πάει κι αυτό.Next...Ιστορία.Α,Ιστορία δηλαδή μπλα,μπλα,μπλα για τα παλιά χρόνια. Τι λέει το μάθημα;Η Αίγυπτος και ο Νείλος. Σιγά το δύσκολο. Και τελευταία ώρα Καλλιτεχνικά.Εντάξει με τα Καλλιτεχνικά κάπως καλύτερα τα πάμε. Ωχ,φεύγω πέρασε η ώρα. Ώρα για ορθοδοντικό.
Άουτς,άουτς! Ακόμα πονάει το ούλο μου από το σιδεράκι που μου έβαλε μέσα. Κι όχι τίποτα άλλο, έχεις και την άλλη τη βοηθό να σου κρατάει τα χέρια για να μην κουνήσω κατά λάθος το γιατρό και βάλει το σιδεράκι μέσα στο ούλο μου. Εδώ χωρίς να τον κουνήσω το έβαλε μέσα,φαντάσου να τον κουνούσα κιόλας.Απο το μάγουλο θα έβγαινε το σιδεράκι.Πάω για ύπνο τώρα,μπας και μου περάσει ο πόνος.
Καληνύχτα.
ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ ΜΑΣΤΟΡΗ
ΜΑΡΙΑΝΤΗ ΓΙΣΔΑΚΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΟΥΛΙΕΡΜΗ

3 σχόλια:

  1. "...όταν νυστάζω, δεν ακούω κανέναν..."

    Θα πάτε πολύ μπροστά κορίτσια! Και εγώ το έχω αυτό το χούι και παρόλα αυτά είμαι έξυπνος, όμορφος, πολύ επιτυχεμένος και πάνω από όλα ...μετριόφρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.
    Αυτό το χούι το έχουμε όλοι οι μαθητές, ευτυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή