Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η εκδρομή μας στο Ναύπλιο

Με αφορμή την σχολική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε τις 4 πρώτες μέρες του Απριλίου θα ήθελα να αφηγηθώ τις εμπειρίες μου από το Ναύπλιο.  Ένας τόπος γεμάτος ομορφιές αλλά και παραδείγματα προς αποφυγή.
 Για αρχή, η πρώτη μου εντύπωση ήταν αυτή από το Τολό, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο.  Ένας προσφυγικός οικισμός πλημμυρισμένος από ξενοδοχεία που ήταν και η "πληγή" της ανάπτυξης αυτού του τόπου. Αναλυτικότερα, παρ' όλη την φυσική ομορφιά, υπήρχαν λάθη στην διαμόρφωση, όπως αυτό που προανέφερα, δηλαδή η υπέρμετρη βαρύτητα που δίνουν οι επιχώριοι κάτοικοι  στον τουρισμό. Επιπλέον μπορούμε να παρατηρήσουμε το πρόβλημα που υπάρχει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς που δεν εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των τουριστών.
Από την άλλη πλευρά υπήρχαν πολλές επιλογές τόσο για την νυχτερινή ζωή τόσο και για ένα πρωινό περίπατο. Για παράδειγμα, υπήρχε μια μεγάλη ποικιλία από μαγαζιά που εκπλήρωναν τις επιθυμίες κάθε είδους τουριστών, όπως καφετέριες, εστιατόρια και νυχτερινοί τόποι διασκέδασης  για όλα τα γούστα. Προφανώς δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου, ωστόσο σε συνδυασμό με αυτή, μας άφησε μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.
 Όσον αφορά την ίδια την πόλη του Ναυπλίου, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το γεγονός ότι ήταν πεντακάθαρη και ευχάριστη να την περπατήσεις. Ειδικότερα, οι πεζόδρομοι οδηγούσαν  όλοι στο κέντρο της πόλης, βοηθώντας τον τουρίστα να προσανατολιστεί και επιπλέον να του προκαλεί ευχαρίστηση, χωρίς να έχει μια δυσάρεστη εμπειρία .


Αν μου δίνονταν η ευκαιρία να ξαναπάω, σίγουρα θα την αξιοποιούσα, καθώς το Ναύπλιο μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα, χωρίς να τοποθετεί όρια στις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις και να  σε κάνει να βαριέσαι . 
Γιάννης Φραγκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου