Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Το σχολείο των ονείρων μου

            Το σχολείο εξωτερικά περιβάλλεται από έναν μεγάλο κήπο, με δέντρα και πολλά διαφορετικά είδη λουλουδιών. Εσωτερικά περιέχει κλειστά γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ, μια τεράστια βιβλιοθήκη και μία τραπεζαρία, ωραία διακοσμημένη με ζωγραφιές στους τοίχους, όπου οι μαθητές τρώνε το γεύμα τους.
    Καθώς πηγαίνουμε στις τάξεις, οι τοίχοι δεξιά και αριστερά είναι στολισμένοι με διάφορους πίνακες και φωτογραφίες.Οι τάξεις είναι βαμμένες με ωραία χρώματα, έτσι ώστε το μάθημα να είναι πιο ευχάριστο. Επίσης σε κάθε μία από τις αίθουσες υπάρχουν δύο μεγάλα παράθυρα, από τα οποία περνάει το φως του ήλιου κάθε πρωί. Τα παιδιά κάθονται ανά δυάδες, σε αναπαυτικές καρέκλες με ροδάκια, ενώ γράφουν πάνω σε κανονικά γραφεία. Η έδρα του καθηγητή σε κάθε τάξη βρίσκεται μπροστά από έναν τεράστιο πίνακα.
    Στα διαλείμματα οι καθηγητές περνάνε την ώρα τους σε μία μεγάλη και φιλόξενη αίθουσα, η οποία τις κρύες μέρες του χειμώνα κλιματίζεται.
   Το γραφείο του διευθυντή είναι ευρύχωρο, στους τοίχους υπάρχουν χάρτες και πίνακες διάσημων ζωγράφων. Μέσα, εκτός από την έδρα, που βρίσκεται μπροστά από ένα μεγάλο παράθυρο όπου μπορείς να δεις από εκεί όλο το προαύλιο, υπάρχει μια βιβλιοθήκη με λογοτεχνικά βιβλία και στην άκρη της αίθουσας ένα τζάκι, το οποίο ο διευθυντής το ανάβει, για να ζεσταθεί όταν κάνει πολύ κρύο.
   Τέλος κάτι που ξέχασα να σας πω είναι, πως τον χειμώνα σε όλες τις αίθουσες του σχολείου στρώνουμε ωραία κόκκινα χαλιά με μικρά μαύρα σχεδιάκια στις άκρες.

 Και ποιος δεν θα ήθελε να πηγαίνει σε αυτό το σχολείο!!



Αποτέλεσμα εικόνας για school

Ιωάννα Καρπούζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου