Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Το ωραιότερο παστίτσιο

Από τον Σταύρο Κοζανίδη





Για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό παστίτσιο, παίρνουμε το κρεμμύδι το ψιλοκόβουμε και το τσιγαρίζουμε με λάδι.Μετά ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν και του ρίχνουμε κόκκινο κρασί.Προσθέτουμε την ντομάτα αλάτι,πιπέρι,νερό και το αφήνουμε να ψηθεί.Βράζουμε τα μακαρόνια,τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε. Αυτό τα βοηθάει να γίνουν νόστιμα και ζουμερά.Για να έχουμε μια αφράτη μπεσαμέλ λιώνουμε  το βούτυρο και τσιγαρίζουμε μέσα σε αυτό το αλεύρι.Στην συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά μέχρι να πήξει.Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ,αυγά και μοσχοκάρυδο.Στρώνουμε το παστίτσιο και το ψήνουμε.
Όταν βγει το παστίτσιο και το βάλουμε στο πιάτο, θα έχει θα  μια κρατσανιστή και  τραγανή μπεσαμέλ.Τα μακαρόνια θα είναι ενωμένα με το λαχταριστό τυρί, που θα τρέχει, και ο κιμάς μαζί με την ντομάτα και τα μπαχαρικά θα βγάζει μια εξαίσια και λαχταριστή μυρωδιά.Το πιάτο αυτό όταν το τρως καταλαβαίνεις την ομορφιά της Ελληνικής κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου