Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Οι νέοι και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μέρος 2ο




Οι σχέσεις μέσω διαδικτύου

Κατά καιρούς έχουμε δει άτομα να συνάπτουν φιλικές ή ερωτικές σχέσεις στο διαδίκτυο, αλλά δεν ξέρουμε όλοι τους κινδύνους μιας τέτοιας πράξης.
Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι σχέσεις δεν είναι πάντα επικίνδυνες, αν βέβαια έχεις γνωρίσει το συγκεκριμένο άτομο, με το οποίο συνομιλείς μέσω διαδικτύου. Αν δεν το έχεις γνωρίσει, πρέπει να είσαι πολύ επιφυλακτικός μαζί του και να προσέχεις τι σου λέει.
Όταν κάποιος αρχίσει μια συνομιλία με έναν άγνωστο, θα πρέπει να προσέχει να μην παραπλανηθεί από εκείνον, ώστε να απομακρυνθεί από τα κοντινά του πρόσωπα, πράγμα που θα τον κάνει πιο ευάλωτο στο να τον εξαπατήσει κάποιος οικονομικά ή ερωτικά, με αποτέλεσμα αυτό να του σημαδέψει τη ζωή.
Πώς μπορεί όμως να προφυλαχθεί κάποιος;
Πρώτα απ' όλα,μη δεχθείτε συνομιλία με έναν άγνωστο. Αν όμως έχετε ήδη αρχίσει, διαγράψτε τον από τους φίλους σας, αν προσπαθεί να σας παραπλανήσει.
Μην μοιραστείτε κανένα μυστικό σας μαζί του, διότι αυτό δείχνει πως τον εμπιστεύεστε και σας κάνει αδύναμους απέναντί του.
Μην δεχθείτε να συναντηθείτε μαζί του και αν δεν μπορείτε να χειριστείτε τη συγκεκριμένη κατάσταση, ζητήστε από τους γονείς σας να σας βοηθήσουν.
Αν, για οποιοδήποτε λόγο, διστάζετε να απευθυνθείτε στους γονείς σας, όταν η κατάσταση γίνει ακραία, απευθυνθείτε στο σχολείο ή στην αστυνομία.
Στο διαδίκτυο πολύ συχνά άγνωστοι θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας, αλλά να ξέρετε ότι ο άνθρωπος απέναντί σας μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται.
Αντώνης Στρατής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου