Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Περιήγηση στα χωριά μας, μέρος πρώτο: ΧώνεςΣτο χωριό μου, τις Χώνες, θα μπορούσε να έρθει κάποιος να θαυμάσει τη βρύση του χωριού.Το 2008 σε αυτή τη βρύση έγινε ένα θαύμα.Αυτό έγινε όταν γκρεμίσαμε και ξαναφτιάξαμε το καμπαναριό της εκκλησίας που βρίσκεται δίπλα στη βρύση.

Μόλις επισκευάστηκε λοιπόν και έγινε το στολίδι του χωριού μας,απο κει που ήταν έτοιμο να πέσει,έγινε το θαύμα.Η βρύση που είχε στερέψει άρχισε να τρέχει άφθονο νερό!


Επίσης το χωριό μου έχει και πάρα πολλά κυπαρίσσια.Υπάρχουν πάνω απο 20 κυπαρίσσια τα οποία ξεπερνούν τα 15 μέτρα και είναι πάνω απο 100 χρονών το καθένα!Το μεγαλύτερο θέλει 2 μεγαλόσωμους άντρες για να αγκαλιάσουν το κορμό του. Απο τα παλιά χρόνια το ονόμαζαν Βουρδουνάρι.Υπάρχει και άλλο ένα μεγάλο που όταν το έβλεπαν βρεγμένο μέχρι κάτω,καταλάβαιναν πόσο πολύ είχε βρέξει!
Πιστεύω πως αξίζει να επισκεφτείτε μια φορά αυτό το χωριό.Αυγουστίνα Μάστορη

6 σχόλια:

 1. Που ακριβώς βρίσκονται οι Χώνες; Κοντά στο γήπεδο; Προς Αλαμανιά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις όμορφο χωριό, Αυγουστίνα. Και το κάνεις ομορφότερο με την αγάπη σου.
  Όταν θα έρθουμε στην Άνδρο ( και θα έρθουμε!), θα σας επισκεφτούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι πολύ κοντά στο Γιαλό στο δρόμο που πηγαίνει προς Αλαμανιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε πολύ!Είστε ευπρόσδεκτοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυγουστίνα μπράβο για το άρθρο σου . Είναι ευχάριστο το γεγονός οτι ξαναλειτουργεί η βρύση του χωριού γιατί παλιά εκεί ήταν το κέντρο της ζωής του χωριού. Τόπος συνάντησης των γυναικών για πλύνουν και στη συνέχεια να πάρουν με τη στάμνα νερό για τις ανάγκες του σπιτιού, οι άνδρες εκεί έλεγαν δυό κουβέντες το σούρουπο ενώ τα ζώα τους έπιναν νερό στη διπλανή χαβούζα και τα παιδιά μαζεύοταν για να παίξουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυγουστίνα, μπράβο σου. Το χωριό σου είναι απο τα ωραιότερα. Πράσινο πολύ και πολύ ωραία σπίτια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή